Äiti imettää vauvaa ihokontaktissa.

Odottajan opas

Imetys alkaa lähes heti vauvan syntymän jälkeen. Tutustumalla tähän sivustoon saat hyvät valmiudet imetyksen alkuun. Kaikkien perheen vanhempien kannattaa lukea imetyksestä, sillä lähipiirin tieto ja tuki ovat aivan paras keino saada imetys sujumaan!

Odottavan perheen imetyssivustolta löydät parhaat vinkit imetyksen ensipäiviin!


Pieni vauva imee rintaa ihokontaktissa.

Imetystukea

Haluatko jutella imetyksestä?

Jos haluat jutella imetyksestä ja vauva-arjesta jonkun kanssa, vapaaehtoiset imetystukiäitimme ovat sitä varten. Tukiäideillä on koulutusta ja runsaasti omakohtaista kokemusta imetysarjesta. Voit olla heihin yhteydessä eri tukimuotojemme kautta!

Imetystukiäidit tukenasi

Imetyksen ensiviikot

Haluatko lukea lisää?

Imetyksen alku on aivan erityistä aikaa. Ensiviikkoina se on melko sitovaa, mutta helpottaa ajan kanssa. Vauhdikkaan konttaajan kanssa saattaa kaivata rauhallisia imetyshetkiä vauvan kanssa. Jos haluat syventyä lisää imetystietoon, voit lukea lisää sivuiltamme!

Lue lisää

Lue ja tulosta

Imetystietoa eri kielillä

Imetyksen tietopisarat ovat tiiviitä tietoiskuja eri imetysaiheista. Voit lukea ja tulostaa niitä sivuiltamme. Tietopisaroita on käännetty ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi, somaliksi sekä selkosuomeksi.

Lue lisää
Henkilö suukottaa toisen henkilön raskausvatsaa.

Sateenkaariperheet

Imetys sateenkaariperheessä

Oletko sateenkaariperheen vanhempi? Lue ainutlaatuinen tietopaketti siitä, millaisia valintoja imetyksen suhteen voi sateenkaariperheessä tehdä. Tervetuloa näkemään imetys kaikissa sateenkaaren väreissä!

Lue lisää