Imetyksen tukiverkko

Imetys ja vanhemmuus ovat asioita, joissa ei tarvitse pärjätä yksin. Voit aina pyytää tukea terveydenhuollon ammattilaisilta tai imetystukiäidiltä. Jos jokin imetyksessä mietityttää, älä jää yksin vaan pyydä apua vaikka saman tien.

Synnytyksen jälkeen

Imetys olisi hyvä saada sujumaan jo ennen kotiutumista sairaalasta. Pyydä runsaasti apua henkilökunnalta, jotta löydät teille hyvät imetysasennot, vauvan imuote on kivuton ja napakka ja sinulla on luottavainen olo imetyksen suhteen.

Jos imetyksessä on kotiutumisen aikaan haasteita, pyydä että sinulle varataan aika imetyspolilta.

Kotiutumisen jälkeen

Soita neuvolaan, jos imetys huolettaa. Joissain kunnissa on mahdollista varata neuvola-aika tai aika imetyspolille myös pelkkään imetysohjaukseen.

Yksityiset imetysasiantuntijat auttavat maksua vastaan imetyksen haasteissa, etenkin jos pulma on vähän kimurantti. Osa tekee myös kotikäyntejä tai etävastaanottoa. Eniten asiantuntemusta on IBCLC- tai imetyskouluttajan tutkinnon suorittaneilla ammattilaisilla.
Sivustomme ammattilaislistauksessa kaikilla on ainakin toinen näistä tutkinnoista.

Imetyksen tuki ry:n imetystukiäidit ovat vapaaehtoisia, koulutettuja vertaistukijoita. He auttavat monissa imetyspulmissa maksutta. Voit valita itsellesi sopivan tukikanavan sovelluksesta, chatista tai livetapaamisista.

Itse imettäneet, myötätuntoiset ja kannustavat ystävät ja läheiset ovat ihana tukiverkko. Jos lähipiiristäsi ei löydy imetyskokemusta, voit olla aina yhteydessä imetystukiäiteihin.