Vauvantuoksuista, tärkeää vapaaehtoistyötä!
Imetyksen vertaistukijan koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat olla tukena uusien vanhempien imetysmatkalla. Vertaistukijana teet tärkeää vapaaehtoistyötä Imetyksen tuessa ja voit antaa tukea sinulle sopivissa tuen muodoissa.
Imetyksen vertaistukijan koulutus on monipuolinen tietopaketti imetyksestä, vuorovaikutuksesta sekä kohtaamisen taidoista. Opiskelu on innostavaa yhdessä oppimista sekä ajatusten ja kokemusten jakamista lämpimässä ilmapiirissä.
Millaista imetyksen vertaistukeminen on?
Tulevat koulutukset
Vuoden 2024 koulutukset näet alta. Koulutusten aikataulun ja ilmoittautumisen ajankohdat näet kurssien omilta sivuilta. Seuraa koulutusten ilmoittautumisten alkamista myös sosiaalisen median kanavistamme!
Voit osallistua haluamaasi koulutukseen asuinpaikasta riippumatta.
Kurssi sisältää kaksi lähiopetuspäivää sekä itseopiskelua verkkokoulutusympäristö ImetysAkatemiassa. Lähiopetuspäiviin osallistuminen on pakollista, mutta sairastumisen tai muun esteen sattuessa toisen päivistä voi korvata kirjallisilla tehtävillä. Etäkursseilla on lähipäivien sijaan Zoom-tapaamisia.
Olisitko sinä meidän uusi, ihana vapaaehtoinen?
Imetystukivanhemmilla on:
- Omakohtainen kokemus imetyksestä
- Sopiva elämätilanne, jossa voi toimia vertaistukijana
- Halu toimia yhdenvertaisesti kaikkien perheiden tukena
Kurssin osallistujat valitaan hakemusten perusteella. Hakulomakkeella kartoitetaan hakijan motivaatiota ja resursseja toimia vapaaehtoisena imetystukivanhempana. Hakuajan alku ilmoitetaan kurssikohtaisesti kunkin kurssin sivulla. Tieto valituksi tulemisesta / jonopaikasta lähetetään sähköpostitse kahden viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Koulutukseen otetaan 6-20 osallistujaa. Kurssi peruuntuu, jos ilmoittautuneita alle kuusi.
Imetyksen vertaistukijan koulutus pähkinänkuoressa
- Ennakkotehtävä: oman imetystarinan kirjoittaminen
- Omaan tahtiin opiskeltavaa imetystietoa ImetysAkatemiassa (noin 10h)
- 2 kouluttajavetoista kurssipäivää, (6h per päivä)
- Materiaalimaksu 20 € (sis. kurssimateriaalit kotiin postitettuna)
- Kurssin lähipäivät pidetään pääsääntöisesti lauantaisin
- Kurssille voi osallistua yhdessä vauvan kanssa
Koulutus pohjautuu näyttöön perustuvaan imetystietoon ja pitkäaikaiseen kokemustietoon imetyksen tukemisesta. Kurssilla saa halutessaan kertoa myös omista imetyskokemuksista.
Usein kysyttyjä kysymyksiä koulutuksesta
Millaisia asioita kurssilla käsitellään?
Imetyksen vertaistukijan koulutus pitää sisällään imetystietoa, vertaistukijuuteen perehtymistä sekä Imetyksen tuki ry:n esittelyä. Koulutuksessa käytetyt opetusmenetelmät ovat toiminnallisia ja monipuolisia ja jättävät tilaa myös keskustelulle. Verkkokoulutusosissa etenet oman aikataulusi mukaan.
Keitä kurssilla on?
Imetyksen vertaistukijan koulutus on aivan tavallisille, imetystukemisesta kiinnostuneille vanhemmille, joilla on hyvin erilaisia kokemuksia imetyksestä. Koulutukset saavat poikkeuksetta huippuhyvää palautetta ihanasta ilmapiiristä.
Saako lapsen ottaa mukaan?
Vauvat ja pienet taaperot ovat lämpimästi tervetulleita koulutuspäiviin, ja pyrimme aina hankkimaan pienille lapsille sopivia kurssitiloja. Lastenhoitoa emme voi imetyksen vertaistukijan koulutuksissa tarjota, joten isommat lapset ja sisarukset viihtyvät varmasti paremmin kotona jonkun tutun aikuisen seurassa.
Haaveena imetyksen vertaistukijana toiminen mutta omalle paikkakunnalle ei ole tulossa koulutusta?
Jos vapaaehtoistyö Imetyksen tuessa tuntuu omalta jutulta, kannattaa pohtia onnistuisiko toisen paikkakunnan kurssille osallistuminen. Imetyksen vertaistukijan koulutuksia järjestetään vuosittain 5-10 eri puolilla Suomea. Kurssipaikkakunnat määrittyvät sen mukaan, millä alueilla imetystukitoiminta kaipaa vahvistusta ja kuinka vapaaehtoispohjalta työskenteleviä kouluttajia on käytettävissä.