Imetystukiryhmät

Imetystukiryhmät ovat epidemiatilanteen vuoksi tauolla. Tapaamiset jatkuvat, kun tilanne sen sallii. Voit kuitenkin osallistua ryhmätapaamisiin etänä. Ilmoittaudu mukaan Imetystreffeille täältä!

Imetystukiryhmä on odottaville ja imettäville vanhemmille tarkoitettu vertaistuellinen tapaamispaikka, jossa voi keskustella luottamuksellisesti kaikista imetykseen ja lapsiperhe-elämään liittyvistä asioista. Ryhmästä saa tarvittaessa tukea myös imetyksen pulmatilanteisiin.

Vauvat ovat kunniavieraita ja myös puolisot, tukihenkilöt ja isommat sisarukset ovat tervetulleita. Tapaamiset ovat maksuttomia.

Ryhmiä ohjaavat Imetyksen tuki ry:n imetystukiäidit. Tukiäiti on imetyskoulutuksen saanut vertaistukija, pienten lasten äiti jolla on myös omakohtaista kokemusta imetyksestä ja sen haasteista.

Olemme kiitollisia palautteesta! Jos sait tukea Imetyksen tuki ry:n imetystukiäidiltä, annathan palautetta saamastasi tuesta täällä.

Korona-ajan erityiskäytäntöjä imetystukiryhmissä:

  • Imetystukiryhmään osallistujien on huolehdittava riittävistä turvaväleistä.
  • Tapaamisiin tulee ilmoittautua etukäteen erillisellä lomakkeella. Näin ryhmien ohjaajat voivat huolehtia siitä, että ryhmäläisten määrä sopii varattuun tilaan niin, että turvaetäisyyksistä pystytään pitämään kiinni ja mahdollisissa altistustilanteissa pystytään nopeasti jäljittämään paikalla olleet ihmiset.
  • Tapaamisissa tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Osallistujien tulee pestä kädet usein saippualla, yskiessään ja aivastaessaan tehdä se kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan sekä välttää koskemasta paljain käsin kasvoja ja pintoja, joihin monet ihmiset koskevat (esimerkiksi ovenkahvat). Kättelyä ja halaamista tulee välttää.
  • THL suosittelee kasvomaskin pitämistä tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida pitää. Imetystukiryhmissä pyritään huolehtimaan turvaväleistä, mutta aina se ei ole mahdollista esimerkiksi niissä tilanteissa, joissa ohjataan imetysasentoa. Kasvomaskin käyttäminen on suotavaa ja ryhmissä on maskeja tarjolla kaikille halukkaille.
  • Ryhmien tapaamisissa ei toistaiseksi ole juoma- tai ruokatarjoilua. 
  • Tapaamisiin ei saa osallistua, mikäli itsellä tai samassa taloudessa asuvalla on flunssan oireita tai joku perheenjäsenistä on tartuntautilain mukaisessa karanteenissa koronavirusaltistuksen vuoksi. 
  • Voit perua osallistumisen ja jättää ryhmän väliin matalalla kynnyksellä ilman huolta.

Huittinen

Näytä lisätiedot

Huittisten imetystukiryhmä järjestää imetyspiknikin lauantaina 12.6. Imetä ulkona päivän kunniaksi. Teemapäivänä lisäämme imetyksen näkymistä luontevana osana yhteiskuntaa ja rohkaisemme imettäviä perheitä liikkumaan ja imettämään myös kodin ulkopuolella. Muistutetaan yhdessä, että imetys saa näkyä kaikkialla, missä perheet liikkuvat!  Eri-ikäisten lasten imetyksen näkeminen vahvistaa perheiden imetysluottamusta. Sillä on tutkitusti tärkeä merkitys perheiden imetystoiveiden ja imetyssuositusten toteutumiselle.

Imetyspiknik järjestetään Leijona-leikkipuistossa la 12.6. klo 10-12. Ota mukaan omat eväät ja viltti. Jos sataa, kokoontuminen siirretään myöhemmälle kesälle. Imetystukiäidin tunnistat oranssista pinssistä tai kaulanauhasta.

Lisätietoa saatavilla Huittisten imetystukiryhmän FB-sivulta ja Instasta sekä sähköpostitse huittinen (at) imetys.fi

Piknikillä saat halutessasi apua, vinkkejä ja vertaistukea imetykseen. Voit myös tulla, vaikka imetyksessä ei olisikaan ongelmia. Myös isommat lapset ovat tervetulleita!

 

12.06.

Jyväskylä

Näytä lisätiedot

Imetä ulkona -päivää vietetään Kotalammen toimintapuistossa (Nääpikäntie 5) yhdessä kiintymysvanhemmuusperheet ry:n perhekahvila Laakeripuun kanssa. Tapaamme lauantaina 12.6. klo 10-12 piknikin merkeissä. Laakeripuu tarjoaa pientä piknikevästä ja imetystukiäidit tunnistat oranssista pinssistä tai kaulanauhasta. Sateen sattuessa piknik siirretään aurinkoisempaan ajankohtaan. Tervetuloa viettämään kesäpäivää!

Imetä ulkona päivänä lisäämme imetyksen näkymistä luontevana osana yhteiskuntaa ja rohkaisemme imettäviä perheitä liikkumaan ja imettämään myös kodin ulkopuolella. Muistutetaan yhdessä, että imetys saa näkyä kaikkialla, missä perheet liikkuvat!  Eri-ikäisten lasten imetyksen näkeminen vahvistaa perheiden imetysluottamusta. Sillä on tutkitusti tärkeä merkitys perheiden imetystoiveiden ja imetyssuositusten toteutumiselle.

Ryhmän sivu löytyy myös Facebookista  ja meillä on myös oma Facebook-ryhmä.

12.06.

Kerava

Näytä lisätiedot

Tervetuloa imetyspiknikille to 10.6 klo 10-11.30 Keravan kirjaston nurmikentälle, Paasikivenkatu 12.
Imetyspiknikillä jutelemme osallistujien toivomista aiheista. Ota mukaan viltti ja maistuvat piknik-eväät. Tukiäidin tunnistat oranssista kaulanauhasta.

Keravan imetystukiryhmä on Imetyksen tuki ry:n vertaistukiryhmä. Tarjoamme tukea ja tietoa vertaistukihengessä. Autamme sinua tekemään imetyskokemuksestasi sinun ja lapsesi kaltaisen. Ryhmää ohjaa koulutettu tukiäiti, jolla on omakohtaista ja opiskelemalla hankittua tietoa imetyksestä. Olet tervetullut ryhmään imetyksen jokaisessa vaiheessa!

 

10.06.

Kouvola

Näytä lisätiedot

Imetä ulkona -päivää vietetään tänä vuonna Kouvolassa, Myllykosken Koivusaaressa lauantaina 12.6. klo 10-11:30 piknikin merkeissä.

Teemapäivänä lisäämme imetyksen näkymistä luontevana osana yhteiskuntaa ja rohkaisemme imettäviä perheitä liikkumaan ja imettämään myös kodin ulkopuolella. Muistutetaan yhdessä, että imetys saa näkyä kaikkialla, missä perheet liikkuvat!  Eri-ikäisten lasten imetyksen näkeminen vahvistaa perheiden imetysluottamusta. Sillä on tutkitusti tärkeä merkitys perheiden imetystoiveiden ja imetyssuositusten toteutumiselle.

Paikalla olevat imetystukiäidit tunnistat oransseista ”imetystukiäiti” kaulanauhoista tai pinsseistä. Varaathan mukaan omat eväät, sekä piknik-viltin. Yhdistys tarjoaa pientä purtavaa ja juotavaa, sekä maskeja mahdollisten imetystukitilanteiden lähikontakteja varten. Tervetuloa paikalle vaikka koko perheen voimin!

Säävaraus, mahdollisesti kovan sateen sattuessa tapahtuma perutaan.

Seuraa Kouvolan imetystukiryhmää Facebookissa ja Instagramissa.

Yhteyden paikallisiin tukiäiteihin saat myös kouvola(at)imetys.fi

 

Kuopio

Näytä lisätiedot

Tervetuloa Kuopion imetyspiknikille Imetä ulkona päivänä lauantaina 12.6. klo 14-17. Teemapäivänä lisäämme imetyksen näkymistä luontevana osana yhteiskuntaa ja rohkaisemme imettäviä perheitä liikkumaan ja imettämään myös kodin ulkopuolella. Muistutetaan yhdessä, että imetys saa näkyä kaikkialla, missä perheet liikkuvat!  Eri-ikäisten lasten imetyksen näkeminen vahvistaa perheiden imetysluottamusta. Sillä on tutkitusti tärkeä merkitys perheiden imetystoiveiden ja imetyssuositusten toteutumiselle.

Nähdään Brahenpuistossa, Brahenkatu 3! Tukiäidin tunnistat oranssista kaulanauhasta.
Tapahtumalla on säävaraus.
Lisätietoa Kuopion imetystukiryhmän tukiäideiltä: kuopio(at)imetys.fi

 

12.06.

Lahti

Näytä lisätiedot

Tervetuloa viettämään Imetä ulkona-päivää piknikin merkeissä Loviisanpässinpuistoon la 12.6 klo 15-17!

Teemapäivänä lisäämme imetyksen näkymistä luontevana osana yhteiskuntaa ja rohkaisemme imettäviä perheitä liikkumaan ja imettämään myös kodin ulkopuolella. Muistutetaan yhdessä, että imetys saa näkyä kaikkialla, missä perheet liikkuvat!  Eri-ikäisten lasten imetyksen näkeminen vahvistaa perheiden imetysluottamusta. Sillä on tutkitusti tärkeä merkitys perheiden imetystoiveiden ja imetyssuositusten toteutumiselle.

Rennon hengailun ja yleisen imetysfiilistelyn lisäksi piknikillä on mahdollisuus jutella kaikesta aiheeseen liittyvästä (ja liittymättömästäkin) koulutettujen imetystukiäitien kanssa. Ota omat eväät ja viltti mukaan! Tukiäidit tunnistat oranssista kaulanauhasta.

Lahden seudun imetystukiäidit tavoitat osoitteesta lahti(at)imetys.fi
Lahden imetystukiryhmän toimintaa voit seurata Instagramista ja Facebookista.

12.06.

Nakkila

Näytä lisätiedot

Tervetuloa mukaan imetyspiknikille Imetä ulkona päivänä la 12.6. klo 12-14 Ällänkadun leikkipuistoon. Imetä ulkona on uusi teemapäivä, jolloin lisäämme imetyksen näkymistä luontevana osana yhteiskuntaa ja rohkaisemme imettäviä perheitä liikkumaan ja imettämään myös kodin ulkopuolella. Muistutetaan yhdessä, että imetys saa näkyä kaikkialla, missä perheet liikkuvat!  Eri-ikäisten lasten imetyksen näkeminen vahvistaa perheiden imetysluottamusta. Sillä on tutkitusti tärkeä merkitys perheiden imetystoiveiden ja imetyssuositusten toteutumiselle.

Tervetuloa juttelemaan rennosti ja viettämään aikaa perheen kanssa! Säävaraus, sateella perutaan.

12.06.

Oulu

Näytä lisätiedot

Tervetuloa imetyspiknikille Ouluun Imetä ulkona päivänä lauantaina 12.6. klo 14-16. Teemapäivänä lisäämme imetyksen näkymistä luontevana osana yhteiskuntaa ja rohkaisemme imettäviä perheitä liikkumaan ja imettämään myös kodin ulkopuolella. Muistutetaan yhdessä, että imetys saa näkyä kaikkialla, missä perheet liikkuvat!  Eri-ikäisten lasten imetyksen näkeminen vahvistaa perheiden imetysluottamusta. Sillä on tutkitusti tärkeä merkitys perheiden imetystoiveiden ja imetyssuositusten toteutumiselle.

Olemme Hollihaan leikkipuistossa klo 14-16. Kokoonnumme säävarauksella, huonolla säällä siirrämme tapahtumaa. Tukiäidit tunnistat oranssista kaulanauhasta.

Oulun imetystukiäidit tavoitat sähköpostitse oulu(at)imetys.fi, Facebookista sekä Instagramista.

 

 

 

12.06.

Turku

Näytä lisätiedot

Turun imetystukiryhmä järjestää imetyspiknikin lauantaina 12.6. Imetä ulkona päivän kunniaksi. Teemapäivänä lisäämme imetyksen näkymistä luontevana osana yhteiskuntaa ja rohkaisemme imettäviä perheitä liikkumaan ja imettämään myös kodin ulkopuolella. Muistutetaan yhdessä, että imetys saa näkyä kaikkialla, missä perheet liikkuvat!  Eri-ikäisten lasten imetyksen näkeminen vahvistaa perheiden imetysluottamusta. Sillä on tutkitusti tärkeä merkitys perheiden imetystoiveiden ja imetyssuositusten toteutumiselle.

Imetyspiknik järjestetään lauantaina 12.6. klo 16-18 Turun Kupittaanpuistossa. Tule mukaan juttelemaan pikkulapsiarjesta samassa elämänvaiheessa olevien kanssa.  Paikan päällä saat myös imetystukea perhelähtöisesti kaikkiin imetyksen aiheisiin ja vaiheisiin. Piknik-tarjoilu, oma viltti mukaan! Säävaraus!
Kokoonnumme aidatun leikkipuiston ja vihreän laivan läheisyydessä. Imetystukiäidit tunnistat oranssista kaulanauhasta tai pinssistä.

Lisätietoa Turun seudun imetystuen FB-sivulta ja Instasta @turunseudunimetystuki

Tukiäidit tavoitat osoitteesta turku (at) imetys.fi

12.06.