Facebook-ryhmä

Kuva: iStock/Vasyl Dolmatov

Imetyksen tuen Facebook-ryhmä on vertaistukiryhmä somessa. Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti vanhempien väliseen imetysaiheiseen keskusteluun. Facebookissa ei ole mahdollista käydä riittävän pitkää ja turvallista tukikeskustelua, jossa tarvitaan runsaammin taustatietoa imetyspulman ratkaisemiseksi.

Kun sinulla on imetyksessä haasteita, jotka vaativat tukiäidin tukea tai ohjausta ammattilaiselta, ole yhteydessä neuvolaan ja/tai ota yhteyttä imetystukiäitiin chatissa tai imetystukipuhelimessa.

Ryhmässä on mukana yli 40 000 odottavaa ja imettävää vanhempaa, terveydenhuollon ammattilaisia ja opiskelijoita sekä pieni imetystukiäitien tiimi, joka hoitaa ryhmän julkaisujen ennakkohyväksyntää.

Ensisijaisesti apua ammattilaiselta

Ryhmän tuki toimii parhaiten kannustavana vertaistukena vanhemmalta vanhemmalle. Jos vauvan kasvu on niukkaa, imetys on kivuliasta tai imetyksen turvamerkit eivät täyty, kannattaa olla aina yhteydessä neuvolaan tai muuhun terveydenhuollon ammattilaiseen, jolla on osaamista ja asiantuntemusta imetyksestä.

Miten mukaan Facebook-ryhmään?

Voit pyytää Imetyksen tuen Facebook-ryhmän jäsenyyttä vastaamalla jäsenyyskysymyksiin sekä lukemalla ja hyväksymällä ryhmän säännöt. Ryhmässä halutaan vaalia ystävällistä ja toisen ihmisen valintoja kunnioittavaa keskustelun tapaa. Toivomme, että ryhmän jäsenet tukisivat toisiaan siinä, mihin apua pyydetään. Joskus se voi olla imetyksen jatkaminen, toisinaan myös imetyksen vähentäminen tai päättäminen. On tärkeää, että jokainen perhe löytää itselleen sopivat imetyksen ratkaisut.

Ryhmän ylläpito seuraa ja moderoi keskustelua tarvittaessa.

Liity mukaan ryhmään!