Vauvan jalat rentona vanhemman käsien päällä.

Apua imetykseen

Lähes jokaisessa imetyksessä tulee hetkiä, jolloin imetyksen pulmiin tarvitsee osaavaa apua. Imetyksen ongelmien kanssa ei kannata jäädä yksin.
Imetystukiäidit auttavat sinua kaikissa imetyspulmissa, joissa koulutettu vertaistuki vain voi.
Imetystukiäidin kanssa voi myös miettiä, mistä tilanteeseen voisi etsiä lisää apua.

Apua imetykseen

Imetysasiantuntija auttaa haastavissa imetyksen ongelmissa

Jos imetyksen pulmia ei saada ratkottua julkisen terveydenhuollon imetysohjauksen ja koulutetun vertaistuen avulla, yksi vaihtoehto on maksullinen, yksityinen imetysohjaus. Imetyksen tuen sivuilla on lista luotettavista palvelun­tarjoajista, joilla on imetyskouluttajan tai imetysasiantuntijan (IBCLC) pätevyys.

Imetystukiäidit tukenasi

Imetystukiryhmä tukenasi

Imetystukiryhmässä voit jutella koulutetun imetystukiäidin kanssa ja tavata muita vauvaperheitä. Tukiryhmien toiminta on taas käynnistynyt usealla paikkakunnalla epidemiatauon jälkeen.

Imetystukiäidit tukenasi

Mitä koulutettu vertaistuki on?

Imetyksen tuen tukikanavissa auttavat imetystukiäidit ovat koulutettuja vertaistukijoita. Heillä on Imetyksen tuki ry:n tarjoama koulutus sekä omakohtaista kokemusta imetyksestä ja sen erilaisista haasteista. Tuki on aina maksutonta ja luottamuksellista.

Tietoa imetyksen avuksi

Vanhemman lääkeneuvonta

Kun tarvitset luotettavaa tietoa eri lääkevalmisteiden sopivuudesta imetyksen ja raskauden aikana, ota yhteyttä HUSin Teratologiseen tietopalveluun.

Tue toimintaamme

Tue imetystä – liity jäseneksi

Imetyksen tuki ry:n jäsenenä autat meitä tukemaan kaikkia imettäviä perheitä. Olet myös kanssamme edistämässä imetystä ja vaikuttamassa positiiviseen imetysilmapiiriin Suomessa.

Imetystietoa

Imetystietoa eri kielillä

Lue tai printtaa imetystietoa! Imetyksen tietopisarat -sarjasta löytyy vinkkejä imetyksen eri vaiheisiin suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi sekä selkosuomeksi.

Tietoa imetyksen avuksi

Ratkaisuja imetyksen pulmiin

Moniin imetyksen ongelmiin ja vaiheisiin voi löytää vinkkejä ja ratkaisuja tietosivuiltamme.

Anna palautetta

Pyysitkö tukea imetystukiäidiltä? Anna meille palautetta saamastasi tuesta.

Jokainen palaute auttaa meitä kehittämään palveluamme niin, että siitä olisi enemmän iloa ja apua sinulle ja muille perheille.

Tukea vanhemmalle

Tukea elämän eri vaiheisiin

Arki vanhempana voi tuntua välillä raskaalta ja elämä tuoda eteen erilaisia tilanteita. Tukea on onneksi saatavilla useilta eri tahoilta.