Apua imetykseen

Imetyksen ongelmien kanssa ei kannata jäädä yksin.
Imetystukiäidit auttavat sinua kaikissa imetyspulmissa, joissa koulutettu vertaistuki vain voi.
Jos imetyspulma on erityisen haastava, imetystukiäidin kanssa voi myös miettiä, mistä tilanteeseen voisi etsiä lisää apua.

APUA IMETYKSEEN

Imetysasiantuntija auttaa haastavissa imetyksen ongelmissa

Jos imetyksen pulmia ei saada ratkottua julkisen terveydenhuollon imetysohjauksen ja koulutetun vertaistuen avulla, yksi vaihtoehto on maksullinen, yksityinen imetysohjaus. Imetyksen tuen sivuilla on lista luotettavista palvelun­tarjoajista, joilla on imetyskouluttajan tai imetysasiantuntijan (IBCLC) pätevyys.
Imetystukiäidit tukenasi

Imetystukiryhmät ovat tauolla

Eri puolella Suomea tapaavat imetystukiryhmät ovat toistaiseksi epidemian vuoksi tauolla. Ryhmät jatkavat tapaamisia mahdollisimman pian. Ryhmissä voi tavata muita imettäviä perheitä ja saada apua imetyksen pulmiin imetystukiäidiltä.

Imetystukiäidit tukenasi

Imetyskeskustelua Facebookissa

Imetyksen tuen Facebook-ryhmässä käydään aktiivista keskustelua imetyksestä ja sen haasteista. Ryhmässä on mukana imettäviä vanhempia, imetystukiäitejä ja terveydenhuollon ammattilaisia.
Someryhmä on hyvä vertaistuen väylä. Imetysongelmissa suosittelemme kuitenkin pyytämään apua aina ensisijaisesti terveydenhuollon ammattilaiselta.

Tietoa imetyksen avuksi

Vanhemman lääkeneuvonta

Kun tarvitset luotettavaa tietoa eri lääkevalmisteiden sopivuudesta imetyksen ja raskauden aikana, ota yhteyttä HUSin Teratologiseen tietopalveluun.

Tue toimintaamme

Tue imetystä - liity jäseneksi

Imetyksen tuki ry:n jäsenenä autat meitä tukemaan kaikkia imettäviä perheitä. Olet myös kanssamme edistämässä imetystä ja vaikuttamassa positiiviseen imetysilmapiiriin Suomessa.

Imetystukiäidit tukenasi

Mitä koulutettu vertaistuki on?

Imetystukiäidit ovat koulutettuja vertaistukijoita. Heillä on Imetyksen tuki ry:n tarjoama koulutus sekä omakohtaista kokemusta imetyksestä ja sen erilaisista haasteista. Tuki on aina maksutonta ja luottamuksellista.

Tietoa imetyksen avuksi

Ratkaisuja imetyksen pulmiin

Moniin imetyksen ongelmiin ja vaiheisiin voi löytää vinkkejä ja ratkaisuja tietosivuiltamme.

Anna palautetta

Löysitkö mitä etsit? Voisimmeko vielä parantaa palveluamme?

Jokainen palaute auttaa meitä kehittämään palveluamme niin, että siitä olisi enemmän iloa ja apua sinulle ja muille imetyksestä kiinnostuneille.

Tukea vanhemmalle

Tukea elämän eri vaiheisiin

Arki vanhempana voi tuntua välillä raskaalta ja elämä tuoda eteen erilaisia tilanteita. Tukea on onneksi saatavilla useilta eri tahoilta.