Imetys sateenkaariperheessä

SolStock/iStock

Tervetuloa näkemään imetys kaikissa sateenkaaren väreissä! Tältä sivustolta voit lukea imetyksen monista muodoista erilaisissa sateenkaariperheissä sekä perustietoa maidonerityksen käynnistämisestä, täysimetyksestä ja osittaisimetyksestä sekä sateenkaariperheissä usein tutuiksi tulevista imetyksen apuvälineistä. 

Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus avartaa käsitystämme myös imetyksestä. Tieto siitä, että myös ei-synnyttänyt vanhempi voi imettää, voi avata mahdollisuuksien maailman perheiden imetystoiveille. Toisaalta imetys ei ole pelkästään maidon siirtämistä suoraan rinnasta vauvan suuhun. Osa sateenkaariperheistä valitsee lypsetyn rintamaidon. 

Perheen toiveet ja tavoitteet tulevasta imetyksestä vaikuttavat siihen, miten imetykseen ja vauva-aikaan kannattaa valmistautua. Mahdollisuuksia työnjakoon on monia, eikä oikeita tai vääriä tapoja ole olemassakaan. Tärkeintä on, että jokainen perhe voi tehdä juuri itselleen sopivia valintoja ja saa tukea niiden toteuttamiseksi. Kaikissa perheissä imetys ei ole toiveissa lainkaan. Riippumatta siitä, mitä vauva syö tai kuka häntä ruokkii, vauva voi muodostaa tasaveroisesti läheisen kiintymyssuhteen kaikkiin vanhempiinsa. Siihen tarvitaan vain yhdessäoloa ja kiinnostusta tutustua uuteen perheenjäseneen.

 

Löydät materiaalin alla olevista linkeistä tai sivun oikealla tai alareunassa olevasta valikosta

Tietopaketti imetyksestä sateenkaariperheissä

Erilaisia imetysvalintoja sateenkaariperheissä

Lisätietoa ja linkkejä

 

Imetys sateenkaariperheessä -sivusto on tehty yhteistyössä Sateenkaariperheet ry:n kanssa.