Pieni vauva pötköttää vaippasilteen, äiti pitää päätä hellästi vauvan selän päällä.

Imetyksen ensiviikot

Imetyksen ensiviikot ovat usein imetyksen haastavin vaihe. Pienen vauvan imetys vie runsaasti aikaa. Samalla mieli sopeutuu elämänmuutokseen ja keho toipuu synnytyksestä.
Ota hetki kerrallaan, kohta helpottaa.

Pyydä apua neuvolasta ja imetystukiäideiltä, jos imetys sattuu tai olo tuntuu epävarmalta.


Äiti imettää vauvaa, tukien käsivarrella vauvaa itseään vasten.

Imetyskipu

Imetyksen ei kuulu sattua​

Mikä voi aiheuttaa imetyskipua? Miten kivun saa loppumaan?

Lue lisää

Tarvitsetko apua?

Kun tarvitset apua imetyksessä, imetystuki­äidit ovat tukenasi. Koulutetut imetys­tuki­äidit antavat vertais­tukea verkossa, puhelimessa ja eri puolella Suomea kokoontuvissa imetys­tuki­ryhmissä. Voit ottaa yhteyttä missä tahansa imetyksen vaiheessa tai jo odotus­aikana. Tuki on luottamuksellista ja maksutonta.

Kuvassa nainen imettää lasta yksin rannalla ja katsoo merelle.

Ratkaisuja pulmiin

Negatiiviset tunteet imetysaikana​

Imetysaikaan voi liittyä erilaisia tuntemuksia ja mielialoja. Osa niistä on ohimeneviä, osaa taas voidaan helpottaa ja hoitaa. 

Lue lisää

Imetyksen tietopisarat

Imetystietoa eri kielillä

Imetyksen tietopisarat ovat tiiviitä tietoiskuja eri imetysaiheista. Voit lukea ja tulostaa niitä sivuiltamme. Tietopisaroita on käännetty ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi. Osa löytyy myös selkosuomeksi.

Lue lisää

Sateenkaariperheet

Imetys sateenkaariperheessä

Tervetuloa näkemään imetys kaikissa sateenkaaren väreissä! Tältä sivustolta voit lukea imetyksen monista muodoista erilaisissa sateenkaariperheissä sekä perustietoa maidonerityksen käynnistämisestä, täysimetyksestä ja osittaisimetyksestä sekä sateenkaariperheissä usein tutuiksi tulevista imetyksen apuvälineistä. 

Lue lisää