Lisätietoa ja linkkejä sateenkaariperheiden imetyksestä

Imetyksestä sateenkaariperheissä ja maidonerityksen käynnistämisestä löytyy tietoa ja kirjallisuutta etenkin englanniksi. Tälle sivulle olemme koonneet linkkejä hyville tietosivustoille, elämänmakuisiin blogeihin ja podcasteihin.

Jokaisesta Imetys sateenkaariperheessä -sivuston artikkelista löytyy myös kyseisessä tekstissä käytettyjen lähteiden luettelo, jonka avulla pääset tutustumaan tutkimustietoon aiheesta.

Perustietoa imetyksestä, tavallisista pulmista ratkaisuineen ja vauvavuoden monista vaiheista löytyy tietoa esimerkiksi imetys.fi -sivuston tietoartikkeleista tai tulostettavista materiaaleista, joita löytyy myös ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja selkokielellä.

Tietoa ja tarinoita:

Podcast-sarja: Breastfeeding outside the box (paljon erilaista asiaa, mm. sateenkaariperheiden imetyksestä) 

Gays with kids -sivustolla paljon asiaa myös luovutetun rintamaidon käytöstä, hyödyistä ja turvallisuusnäkökulmista. Kokeile hakusanaa ”milk”

Inducing Lactation and Relactation on IBCLC Alyssa Schnellin sivusto vanhemmille ja ammattilaisille

Relactation and Induced Lactation Resources  Luotettavan KellyMom -imetystietosivuston linkkilista maidonerityksen käynnistämisestä eri tilanteissa.

What is co-breastfeeding? ja Glenis and her family take the path to induced lactation Naisparin onnistumistarina maidonerityksen käynnistämisestä ja yhteisimetyksestä

Trevor MacDonaldin Milk Junkies -blogi kertoo tarinoita imetyksestä ja vanhemmuudesta transsukupuolisten vanhempien näkökulmasta.

Yes, transwomen can breastfeed – here’s how Kolmen transfeminiinisen vanhemman omakohtaisia kokemuksia maidonerityksen käynnistämisestä ja imetyksestä.

 

Lisää omaan tilanteeseen sopivia artikkeleita voi etsiä esimerkiksi hakusanoilla:

induced lactation, breastfeeding without birthing
breastfeeding adopted child
co breastfeeding, co-nursing
donor breastmilk, donor milk, milk sharing