Imetys ilman omaa maidoneritystä (dry nursing)

Imetysapulaite sopii maidon tarjoiluun silloin, kun vanhemman omaa maidoneritystä ei ole käynnistetty tai maitomäärä ei riitä vauvalle. Imetysapulaitteesta vauva saa rintaa imiessään lypsettyä maitoa tai äidinmaidonkorviketta rinnanpäähän kiinnitetyn letkun kautta. Imetysapulaite voi olla hyvä apu esimerkiksi perheissä, joissa vanhemmat yhteisimettävät. Lisätietoa imetysapulaitteesta ja tilanteista, joihin se sopii löydät imetysapulaite-tietopaketista.

Vauvan voi antaa imeä rintaa myös ilman imetysapulaitetta tilanteessa, jossa maidoneritys ei ole vielä käynnistynyt tai sitä ei ole edes tarkoitus käynnistää (dry nursing). Vaikka vauva saisi ravintonsa toisen vanhemman rinnasta tai pullosta, toinen vanhempi voi silti antaa vauvan imeä rintaa rauhoittumis- ja rentoutumistarkoituksessa. Myös osa pulloruokituista vauvoista rauhoittuu mielellään rintaa imien silloin, kun eivät ole nälkäisiä.

 

Lähteet:

Griggs Kellie M, Waddill Colette B, Bice April & Natalie Ward 2021: Care During Pregnancy, Childbirth, Postpartum and Human Milk Feeding for Individuals Who Identify as LGBTO+.

Päivitetty 4.5.2023