Tiedote, julkaisuvapaa tiistaina 29.9.2020 klo 15:00

Imetyksen tuki ry myöntää vuosittain tunnustuspalkinnon henkilölle, organisaatiolle tai toimijalle, joka on tehnyt vaikuttavaa ja ansiokasta työtä imetyksen edistämiseksi. Vuoden 2020 Imetyksen edistämisen palkinto on myönnetty HUS:n Teratologiselle tietopalvelulle.

Teratologinen tietopalvelu on vuodesta 1994 alkaen tarjonnut neuvontaa muun muassa imetysajan lääkitystä koskevissa kysymyksissä ammattilaisille ja perheille valtakunnallisesti. Neuvonnan lisäksi Teratologinen tietopalvelu tekee yhteistyötä muiden valtioiden tietopalveluiden kanssa ja kerää tutkimustietoa lääkkeiden sikiövaikutuksista.

Teratologinen tietopalvelu on kehittänyt palveluaan siirtämällä osan neuvonnasta verkkoon. Viestinnässä on ansiokkaasti otettu käyttöön sosiaalisen median kanavat. Teratologisen tietopalvelun julkaisut sosiaalisessa mediassa ovat helposti lähestyttäviä, informatiivisia ja visuaalisesti miellyttäviä. Sosiaalisen median sisältö on vahvasti ajankohtaista ja monipuolista.

Perusteena valinnalle on Teratologisen tietopalvelun tarjoama ainutlaatuinen ja kattava informaatio imetysajan lääkityksistä. Neuvonnan avulla voidaan välttää tarpeettomia imetystaukoja, jotka voisivat vaikuttaa negatiivisesti imetyksen jatkumiseen ja tuoda perheille tarpeetonta huolta.

 

Lisätietoja:

Saija Ohtonen-Jones, toiminnanjohtaja, Imetyksen tuki ry

puh. 044 522 5032