Vauva hymyilee kieli ulkona suusta.

sborisov/iStock

Suomen kielijännetyöryhmä tiedottaa, että koronavirusepidemian tässä vaiheessa ja uusimman tiedon perusteella lasten toimenpiteiden tekemisessä Suomessa ei ole enää rajoituksia. Kireitä kieli-ja huulijänteitä operoidaan useassa paikassa Suomessa normaalisti 4.5.2020 alkaen.

Kieli- ja huulijänneleikkaukset olivat tauolla aiemmassa epidemian vaiheessa. Lue lisää täältä.

Kielijännetyöryhmä on Suomen Vauvamyönteisyyskouluttajat ry:n luotsaama moniammatillinen työryhmä. Työryhmän tarkoituksena on kehittää kireiden kieli- ja huulijänteiden tunnistamista ja hoitoa.

Osassa jännetapauksista imetysohjaus ja suun alueen jumppaus voivat helpottaa imetyksen haasteita niin, että imetys voi jatkua sujuvammin. Imetysohjausvastaanottoja on tarjolla edelleen ympäri Suomen sekä julkisen että yksityisen terveydenhuollon puolella. Osa imetysohjausvastaanotoista on saatavilla etävastaanottoina.

Imetyksen tuen sivuilla on lista sairaaloiden imetyspoliklinikoista ja yksityisistä imetysohjaajista. Osa heistä tekee imetysohjauksia etävastaanottona. Kaikilla listan ammattilaisilla on imetyskouluttajakoulutus tai he ovat suorittaneet IBCLC-tutkinnon, joka on kansainvälinen imetyksen erityisasiantuntijatutkinto.