Imetyksen tuki ry:n kunniajäseniksi nimettiin viikonloppuna pitkän linjan imetyksen edistäjät ja entiset imetystukiäidit terveydenhoitaja IBCLC Ritva Kuusisto, kätilö IBCLC Merete Willis ja psykologi Kaija-Leena Kaijaluoto.

Kuvassa Merete ja Ritva

Kaikki nämä nyt kunniajäseniksi nimetyt upeat naiset ovat omalla toiminnallaan olleet mukana käynnistämässä niin imetystukitoimintaa kuin Imetyksen tuki ry:tä Suomessa.

Ritva Kuusisto aloitti ensimmäisen varsinaisen imetyksen vertaistukiryhmän vuonna 1982. Hän on kirjoittanut useita imetysaiheista teoksia, kouluttanut imetyksestä ja pitänyt eri puolella Suomea imetysaiheisia luentoja ja seminaareja. 90-luvulla Kuusisto käänsi suomeksi WHO:n ja Unicefin imetyskouluttajan koulutuksen materiaalit sekä WHO:n vauvamyönteisyysohjelman. Lisäksi hän aloitti ammattilaisten WHO-koulutukset Suomessa. Hän on myös yksi Imetyksen tuki ry:n perustajajäsenistä (yhdistyksen silloinen nimi oli Vauvamyönteisyys ry).

Merete Willis on myös yksi Imetyksen tuki ry:n perustajajäsenistä (yhdistyksen silloinen nimi oli Vauvamyönteisyys ry). Ulkomailla kansainvälisen La Leche Leaguen toiminnassa mukana ollut Willis perusti Helsinkiin ensimmäisen imetystukiryhmän vuosina 1994–1996 ja sitten Poriin muutettuaan myös sinne imetystukiryhmän vuonna 1996.

Kaija-Leena Kaijaluoto aloitti Jyväskylässä Tissiliigan nimellä kulkeneen imetystukiryhmän vuonna 1993. Hän on toiminut imetyskouluttajana ja imetysaktiivina.

(Lähteenä Imetyksen tuki ry:n 20 vuotishistoriikki)

Lämpimät onnittelut kunniajäsenille!