Imetyksen tuki myöntää imetyksen edistämisen palkinnon imetysviikon päätapahtumassa ti 4.10. Vuonna 2022 vuosittain jaettavan imetyksen edistämisen palkinnon saa Tampereen yliopistollisen keskussairaala (TAYS Syntymäpaikka).

THL:n kansallinen imetyksen edistämisen seurantaryhmä myönsi TAYS:lle vauvamyönteisyyssertifikaatin ensimmäisenä yliopistollisena sairaalana Suomessa. Tays Syntymäpaikka on tehnyt vuosien ajan määrätietoista ja pitkäjänteistä työtä imetyksen edistämiseksi ja sertifikaatti on tunnustus tästä työstä. Vauvamyönteisyyssertifikaatti voidaan myöntää yksikölle, jonka toiminta täyttää Unicefin ja WHO:n vauvamyönteisyysohjelman (Baby Friendly Hospital Initiative) mukaiset kriteerit.

TAYS:n vauvamyönteisyysprosessiin ajoittui terveydenhuollon resursseja koetellut koronapandemia, mutta sekään ei estänyt pitkäjänteistä ja tavoitteellista työtä imetyksen edistämiseksi.

Taysin tekemä panostus vauvamyönteisen sairaalakulttuurin eteen toimii esimerkkinä muille yliopistosairaaloille, että vauvamyönteisten käytäntöjen jalkauttaminen ja toimintaympäristön muutos ovat mahdollisia myös isoissa yksiköissä.