Kuvassa vasemmalta Imetyksen tuen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Tuuli-Annika Kuusaari, koulutusten asiantuntija Niina Pöyhönen, toiminnanjohtaja Heidi Kervinen, Helsingin Ensikodin toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila sekä Imetyksen tuen talous- ja järjestökoordinaattori Laura Salo.

Uusi vuosi alkoi ihanasti, kun Imetyksen tuki ja erityisesti yhdistyksemme sosiaalisen median vertaistukiryhmä sai tunnustuspalkinnon Helsingin Ensikoti ry:ltä.

”Ryhmä tukee sensitiivisellä, arkisella ja voimavaralähtöisellä tavalla vauvoja, vauvojen vanhempia, perheitä, äitejä.”
Lämmin kiitos Ensikoti, tämä tunnustus on meille merkittävä!

Tunnustuspalkinto myönnetään vuosittain taholle, joka on pitkäjänteisellä ja erityisen ansiokkaalla työllä edistänyt erityistä tukea tarvitsevissa perheissä elävien vauvojen ja lasten etujen toteutumista.

Vierailimme tällä viikolla Helsingin Ensikodin upeissa, sydämellä ja taidolla toteutetuissa uusissa tiloissa ja juttelimme perheiden saaman tuen tärkeydestä toiminnanjohtaja Tuomas Kurttilan kanssa.

Sosiaalisen median imetystukiryhmä

Palkinnon saanut Imetyksen tuen Facebook-ryhmä on yli 50 000 vanhemman vertaistukiryhmä, jossa niin vanhemmat kuin koulutetut imetyksen vertaistukijat tukevat toisiaan imetyksen haasteissa ja hyvissä hetkissä. Ryhmään liittyy päivittäin useita odottajia ja pienten vauvojen vanhempia.

Ryhmä on toiminut vertaistuen väylänä jo kymmenen vuotta. Perheille tuttu sosiaalisen median alusta on ollut todellinen matalan kynnyksen paikka saada ja antaa tukea. Ryhmän tuhansista keskusteluista löytyy myös hakutoiminnolla vastauksia hyvin monenlaisiin imetyskysymyksiin.

Vuosien varrella ryhmässä on kokeiltu eri toimintatapoja, jotta suurenkin keskustelijamäärän kesken ilmapiiri sekä tuki pysyisi ystävällisenä ja turvallisena. Ryhmän periaatteita ovat jokaisen vanhemman imetysvalintojen kunnioittaminen, imetystuen turvallisuus ja ystävällinen puhe. Ryhmää moderoi pieni mutta taitava tiimi, joka koostuu Imetyksen tuen koulutetuista vapaaehtoisista sekä työntekijöistä.

Keskusteluryhmän lisäksi Imetyksen tuella on verkkotuen kanavia, joissa voi keskustella koulutetun vertaistukijan kanssa nimettömänä ja kahden kesken. Rinnalla-sovelluksen voi ladata maksutta sovelluskaupasta ja valita itselleen oman tukivanhemman. ImetysChat on avoinna kolme kertaa viikossa ilta-aikaan.

Tutustu Helsingin Ensikodin vauvaperhetyöhön!