Rita Niemi-Manninen jättää tehtävänsä Imetyksen tuki ry:n imetysvaikuttajana. Rita kokee häneen kohdistetun arvostelun olleen niin rankkaa, ettei hän halua jatkaa tehtävässä. Imetysvaikuttajana Ritaa on arvosteltu julkisesti mm. siitä, että hän kertoi avoimesti maidon riittävyyttä koskevista huolistaan ja siitä, että hän antaa vauvalleen korviketta. Lisäksi hän on saanut arvostelua vauvan imuotteesta, omasta ruokavaliostaan sekä motiiveistaan toimia tehtävässä. Kritiikin mukaan Ritan ulkonäkö ja kiinnostus omaan hyvinvointiin ovat myös syitä siihen, miksi hän ei voisi toimia imetysvaikuttajana. 

Imetyksen tuki ry on äärimmäisen pahoillaan siitä, minkälaista arvostelua Rita on saanut imetysvaikuttajana osakseen. Olemme pahoillamme ja huolissamme myös siitä, mitä arvostelu kertoo tästä ajasta ja kulttuurista, jossa koetaan oikeutetuksi hyvin kriittisesti kommentoida julkisesti toisen äidin/perheen valintoja – olkoonkin, että kyseessä on imetysvaikuttaja ja julkisuuden henkilö. 

Kritisoinnin sijaan yhteiskunnan ja sen jäsenten tulisi suojella äitejään ja vauvojaan. Rohkaisun, arvostuksen ja tuen ilmapiirissä kasvaa hyvinvoivia vanhempia ja lapsia. Yhdistys toivoo ja peräänkuuluttaa nykyistä lämpimämpää, suvaitsevampaa ja erilaisten äitien ja perheiden valintoja ja tilanteita kunnioittavaa keskustelukulttuuria ja ympäristöä. Jokainen äiti, perhe ja vauva sekä hänen tilanteensa on erilainen. Tämä tulee aina muistaa toisen tilannetta kommentoitaessa.

Imetyksen tuki ry tukee kaikenlaisia perheitä kaikessa imetyksessä (täysimetys, osittaisimetys, taaperoimetys, pumppaaminen jne.). Yhdistys lähtee omassa toiminnassaan aina äitien ja perheiden yksilöllisistä tarpeista ja toiveista, kuunnellen ja ymmärtäen. Toimintaamme ja tukemme piiriin ovat kaikki tervetulleita.    

Rita on ansiokkaasti ja arvokkaalla tavalla tehnyt imetystä näkyväksi. Imetyksen tuki ry kiittää Ritaa lämpimästi tästä tärkeästä työstä ja toivottaa kaikkea hyvää jatkoon.  

 

Lisätietoja:

Saija Ohtonen-Jones
toiminnanjohtaja
044 5225 032

Anna Groundstroem
vertaistukikoordinaattori
044 5225 038

 

Kuva: iStock/druvo