Imetysuutisia-lehti on valittu Vuoden Laatulehti -kilpailun voittajaksi. Kilpailun järjestäjä Kultti ry on kattojärjestö noin 170:lle suomalaiselle tiede- ja kulttuurilehdelle.
Imetysuutisia sai kiitosta erityisesti korkeatasoisesta journalistisesta sisällöstä sekä viimeistellystä ulkoasusta. Voittajalehden valitsi toimittaja ja kirjailija Markus Leikola. Lehti voitti myös yleisöäänestyksen kilpailussa. 

Ainutlaatuinen lehti suomalaisella mediakentällä 

Imetysuutisia tarkastelee imetystä ja varhaista vanhemmuutta lämmöllä ja monipuolisesti koko yhteiskunnan läpäisevänä ilmiönä, tutkitun tiedon ja tarinoiden kautta. Imetys on tärkeä tekijä vanhemman ja lapsen pitkäaikaisen terveyden kannalta. Se on myös osa vanhemmuuden kokemusta, suomalaista kulttuuria ja päättäjien arvovalintoja. Imetys tuodaan kuitenkin valtamediassa esiin usein melko kapeasta näkökulmasta.

”Valtajournalismissa imetystä lähestytään usein epäonnistumisten kautta. Samalla saattaa jäädä piiloon, mikä kokemuksen aiheuttaa. Syitä ovat esimerkiksi resurssien puute tai rakenteet, kuten riittämätön tuki terveydenhuollosta ja perheiden yksinäisyys. Imetysuutisia tuo imetyksen esiin monipuolisena teemana, koska imetys koskettaa valtaosaa vanhemmaksi tulleita”, lehden päätoimittaja Johanna Mitjonen-Arino sanoo. 

Lukijoiden rakastama lehti kiertää koko ystäväpiirin

Jo yli 20 vuotta ilmestynyttä Imetysuutisia-lehteä julkaisee Imetyksen tuki ry. Järjestö tarjoaa koulutettua vertaistukea vauvaperheille sekä ylläpitää Suomen kattavinta ja suosituinta imetys.fi -tietosivustoa. 

“Palkinto merkitsee paljon niin Imetyksen tuelle kuin lapsiperheille. Lehti on palautekyselyiden mukaan lukijoidensa rakastama ja oma lehti laitetaan usein kiertoon ystäville ja tuttaville. Tässä ajassa inhimilliset, myönteiset teemat sekä hyvinvoinnin edistäminen imetyksen ja vanhemmuuden tukemisen kautta ovat perheille tärkeitä”, Imetyksen tuen toiminnanjohtaja Anna Nupponen sanoo. 

Imetysuutisia on Imetyksen tuki ry:n jäsenlehti, jota voi tilata myös vuositilauksena. Imetysuutisia päätoimittaa Johanna Mitjonen-Arino ja sen ulkoasusta vastaa Riikka Käkelä-Rantalainen. Jäsenlehden teossa on mukana myös suuri joukko vapaaehtoisia kirjoittajia ja kuvittajia. Imetysuutisten printtilehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa 800 numeron painosmäärällä. Lisäksi saatavilla on myös maksuton verkkoversio Issuu-palvelussa. 

Tutustu verkkoversioon: https://issuu.com/imetyksentuki/docs/imetysuutisia2_22_netti

Lisätietoja: 

Johanna Mitjonen-Arino, Imetysuutisia-lehden päätoimittaja
p. 050 538 0242 ja johanna.mitjonen@imetys.fi

Anna Nupponen, toiminnanjohtaja, Imetyksen tuki ry

p. 040 9401309 ja anna.nupponen@imetys.fi

Kultti on jakanut vuodesta 2006 lähtien Vuoden laatulehti -palkintoa. Kilpailun tarkoitus on nostaa esiin laadukkaita kulttuuri-, mielipide-, ja tiedelehtiä sekä muistuttaa niiden merkityksestä osana suomalaista yhteiskunnallista keskustelua.