Imetyksen tuki ry on myöntänyt vuoden 2019 Imetyksen edistämisen palkinnon Sannamari Uutulle. Palkinto jaettiin imetysviikon seminaarissa.

Sannamari Uuttu on rohkeasti ja omasta aloitteestaan imettänyt tytärtään YLE:n suositussa  tv-ohjelmassa Sohvaperunat. Hän on tehnyt näin imetystä näkyväksi ja normalisoinut sitä osaksi arkea ja yhteiskuntaa.

Oikeus imettää julkisesti ei edelleenkään toteudu Suomessa siinä määrin, että kaikki äidit kokisivat voivansa imettää lapsen tarpeiden ja tahdin mukaisesti ilman huolta tai pelkoa loukkaavista katseista ja kommenteista.

Sannamarin näyttämä esimerkki on arvokas ja rohkaisee kaikkia suomalaisia äitejä imettämään toiveidensa mukaisesti myös julkisesti silloin kuin lapsi sitä kaipaa. Se myös tuo imetyksen luonnolliseksi ja näkyväksi osaksi meidän kaikkien elämää – niin kuin sen pitäisi ollakin.

Imetyksen tuki ry myöntää vuosittain tunnustuspalkinnon henkilölle, organisaatiolle tai toimijalle, joka on tehnyt vaikuttavaa ja ansiokasta työtä imetyksen edistämiseksi.