Vapaaehtoisten päivänä 3.12.2021 juhlimme yhdistyksemme upeita, vapaaehtoisia imetystukiäitejä. Tukiäidit ovat Imetyksen tuen toiminnan lämmin sydän. He huolehtivat vuosittain yli 20 000 perheen hyvinvoinnista tukemalla heitä imetyksessä ja vanhemmuudessa. Imetystukiäitejä on tällä hetkellä viisisataa eri puolella Suomea.

Imetystukiäidit äänestivät tänä vuonna Vuoden tukiäidiksi Satu Jouhan Pieksämäeltä. Kollegat kiittivät Satua erityisesti sydämellisyydestä ja vahvasta osaamisesta, jonka avulla hän auttaa ja perehdyttää aktiivisesti myös muita, lämpimällä ja muut huomioon ottavalla tavallaan. Satu on tukijana kokenut, ja auttaa perheitä muun muassa chatissa ja sovelluksessa. Sadun kokemus tuen saajana on ollut merkittävä myös tukiäitiyden kannalta.

”Lähdin imetystukiäidiksi, koska imetyksestä tuli itselle tärkeä asia oman lapsen vauvavuonna. Muistan ikuisesti ne kauniit ja kannustavat sanat, jotka sain tukiäidiltä tuoreena, ennenaikaisesti syntyneen vauvan äitinä.  Juuri se on arvokasta Itun vapaaehtoistyössä. Imetykseen saatu tuki kantaa koko vanhemmuuteen ja voi lisätä perheen jaksamista ja hyvinvointia”, Satu pohtii.

Satu on iloinen, että on lähtenyt juuri Imetyksen tuen vapaaehtoiseksi, sillä Itussa voi käyttää omia vahvuuksiaan monipuolisesti, tukityöhön saa koulutusta säännöllisesti ja opittuja asioita voi hyödyntää myös työelämässä. Imetyksen tuessa voi rakentaa vapaaehtoistyön urapolkua. Tukiäitiyden lisäksi voi kouluttautua kouluttajaksi ja mentoriksi. Viestintätaitoja voi kartuttaa eri tukimuodoissa sekä yhdistyksen lehti- ja sometiimeissä. Täydennuskoulutusta järjestetään vuosittain ja etenkin epidemia-aikaan tukiäideille on järjestetty yhteisiä etäkahveja ja työnohjaustapaamisia jopa viikottain.

Meistä Imetyksen tuen vapaaehtoisista pidetään hyvää huolta. Omasta jaksamisesta huolehtimiseen kannustetaan ja tuetaan. Tukiäitien yhteisöstä on tullut minulle tärkeä”, toteaa Satu.

Kiitos Satu ja kaikki meidän ihanat, taitavat imetystukiäidit kaikesta siitä ajasta ja tuesta, jota annatte perheille!