Imetystukiäidin rohkaisevat sanat pelastivat meidän kohdalla imetyksen onnistumisen.
Imetyksen tuki on tarjonnut yli 25 vuoden ajan vertaistukea imetykseen ja vanhemmuuteen. Imetyksen vertaistuki mahdollistaa monelle vanhemmalle sujuvamman ja jaksavamman imetysarjen, jossa tuki ja tsemppaus on saatavilla aina kun sitä tarvitsee.
Imetyksen vertaistuki tavoittaa laajasti vauvaperheitä
Tuoreena esikoisen äitinä oli helpottavaa, että chatissa oli paikalla oikea ihminen, joka auttoi ihanasti. Itse kirjoista ja netistä tiedon etsiminen oli jo käynyt uuvuttavaksi uuden arjen keskellä.
Suomessa syntyy tilastokeskuksen mukaan vuosittain 45 000 vauvaa, joista 19 500 on esikoisia (2022). Imetyksen tuen vertaistukea saa vuosittain noin 20 000 henkilöä. Perheet löytävät vertaistuen iloksemme erittäin hyvin!
Tukea annetaan eniten pienten vauvojen vanhemmille ja lasta odottaville perheille. Imetystukea saa livetapaamisissa sekä kolmen verkkotukikanavan kautta: Rinnalla-sovellus, ImetysChat ja Imetyksen tuen Facebook-ryhmä.
Verkkotuki on vahvistunut entisestään: Rinnalla-sovelluksella on jo 16 000 käyttäjää ja tunnustuspalkinnon saaneessa Facebookin imetystukiryhmässä 55 000 jäsentä. Livetuki on laajentunut poikkeusvuosien jälkeen 23 paikkakunnalle.
Suosittuja Odottajien webinaareja pyritään järjestämään lähes kuukausittain. Niihin osallistuu keskimäärin 110 perhettä per webinaari.
Imetyksen vertaistuki vahvistaa vauvaperheen jaksamista ja hyvinvointia
Imetyksen tuen vapaaehtoisilta sain parhaat vinkit, kun aloitin osa-aikatyön lapseni ollessa 6 kk. Tuki ja apu oli oleellisen tärkeää, kun itselle kaikki oli ihan uutta. Tällä oli myös iso merkitys meidän koko perheen hyvinvointiin.
Yleisimmin tukea haetaan ja saadaan imetyksen ongelmiin (71 %), imetystiedon tarpeisiin (48 %) sekä vauvan viestien ja käyttäytymisen ymmärtämiseen (29 %).
Vanhemmista 88 % kokee tuen olevan hyödyllistä ja vaikuttavan positiivisesti imetyksen jatkumiseen. Saatu imetystuki on vaikuttanut positiivisesti omaan jaksamiseen ja koko perheen hyvinvointiin yli 80 prosentilla vanhemmista.
95 % suosittelisi tuttavalleen Imetyksen tuen tarjoamaa vertaistukea.
Imetystukivanhemmat ovat vertaistukitoiminnan sydän
Imetystukiäiti neuvoi kädestä pitäen, miten saan ohjattua pienen vauvan rinnalle oikein ja saamaan hänen otteen oikeaksi. Sain itseluottamusta, että teen oikein ja pärjään.
Vertaistukea perheille antaa yli 440 vapaaehtoista, koulutettua imetystukivanhempaa. Sitoutuneet, lempeän kohtaamisen taitavat vapaaehtoiset mahdollistavat laajan ja ainutlaatuisen arvokkaan tuen perheille.
Suomen laajin ja suosituin imetyssivusto imetys.fi
Eniten käytetty sivusto omassa työssä! Aivan mahtavaa, että tällaisia materiaaleja on meidän ammattilaisten käytettävissä. Ne todella auttavat työssäni.
Imetyksen tuen nettisivusto imetys.fi on Suomen laajin ja suosituin imetysaiheinen sivusto. Viime vuonna sivuston materiaaleja hyödynsi 550 000 yksittäistä kävijää ja katselukertoja sivustolla kertyi 7,5 miljoonaa. Sivustoa käyttävät niin perheet kuin perheiden kanssa työskentelevät ammattilaiset.
Sivuston yli 95 imetystietoartikkelia pohjautuu tutkittuun tietoon sekä pitkäaikaiseen kokemustietoon imetyksestä.
Imetyksen tuki edistää vauvamyönteisyyttä yhteistyössä muiden kanssa
Yhteistyön ja imetystiedon äärellä kohdataan vuosittain 2000 ammattilaista, jotka työskentelevät perheiden parissa.
Imetyksen tuki on osa THL:n koordinoimaa imetyksen edistämisen verkostoa sekä eduskunnan turvallisen odotus- ja vauva-ajan edistämisryhmää. Yhteistyötä tehdään laajasti myös muun järjestökentän kanssa ja moniammatillisissa alueellisissa verkostoissa.
Imetystä ja vauvamyönteisyyttä edistetään myös tekemällä kannanottoja ja tiedotteita.