Sinun kokemuksesi on meille tuttu tuhansista kohtaamisista äitien kanssa.

Vaatiessamme lisää henkilökuntaa, aikaa ja osaamista imetysohjaukseen, ajattelemme sinua. Emme siksi, että joku tuputtaisi sinulle täysimetystä, vaan siksi, että saisit imettää ilman kyyneleitä. Hyvä imetysohjaus on asiantuntevaa, ajantasaista ja yksilöllistä. Sinun tarinassasi se olisi voinut tarkoittaa lepoa ensipäiviin, ehjiä rinnanpäitä, kokemusta maidon riittävyydestä ja ohjeita osittaiseen korvikeruokintaan. Tai ehkä jotain ihan muuta – hyvä imetysohjaus on myös kuuntelevaa.

Imetyksen tuki ry:n perusarvona on äitilähtöisyys, vaikka joskus joudumme nostamaan keskusteluun myös imetyksen yhteiskunnallisen merkityksen. Tavoitteenamme on tukea kaikenlaista imetystä, riippumatta siitä onko äidin toiveissa täys- tai osittaisimetys vai imettämättömyys. Suomi on asettanut tavoitteekseen olla imetyksen kärkimaa. Me tiedämme, että tavoite toteutuu sillä, että jokainen äiti saa tukea omiin valintoihinsa.

Saija Ohtonen-Jones
Toiminnanjohtaja