2.2. juhlistetaan Kaksosten päivää.

Tänä vuonna päivän teemana on ”Samasta puusta eri omenat”. Teemalla halutaan muistuttaa, että monikkolapset ovat omia, ainutlaatuisia persooniaan, jotka on tärkeä kohdata yksilöinä, sisarukseen/sisaruksiin niputtamatta.

Myös imetys voi olla aivan erilaista eri lasten kohdalla. Vauvat voivat poiketa toisistaan voinniltaan ja temperamentiltaan tai kotiutua sairaalasta eri aikaan. Vaikka yhden kanssa imetys sujuu, toisen kanssa haasteita voi riittää. On myös mahdollista, että äiti imettää vain yhtä vauvaa. Moni monikkolasten äiti kantaa syyllisyyttä siitä, etteivät vauvat saa yhdenvertaista imetyskokemusta ja samaa määrää äidinmaitoa.

Vauvalle kaikkein tärkeintä on kuitenkin juuri hänen kanssaan luotu, yksilöllinen vuorovaikutussuhde vanhemman kanssa. Imetys tukee varhaista vuorovaikutusta, mutta ihan yhtä lämmin ja turvallinen suhde vauvan ja vanhemman välille syntyy ilman imetystäkin, iholla ja sylissä pitäen, vauvan kanssa tutustuen. Tärkeintä on, että äiti saa tukea juuri sellaisiin valintoihin, jotka tuntuvat parhailta kunkin lapsen kohdalla yksilöllisesti.