Tarinoita imetyksestä

Tarinapuu kertoo äitien ajatuksia ja kokemuksia imetyksestä. Sen oksilla imetystä kuvailevat odottajat, uudet äidit, toiskertalaiset ja konkarit aina isoäidin ikään asti. Tarinapuu antaa luvan puhua imetyksestä, ihosta, vaikeuksista ja rakkaudesta. Se kurkistaa vauvaperheiden verhojen taa. Se antaa tunnistamisen tunteita ja ravistelee näkemään oman kokemuksen toisin.

Mitä Tarinapuun tarinat ovat?

Tarinapuu on kooste imetystarinoista, joita Imetyksen tuki ry keräsi kirjoituskilpailulla vuonna 2008. Nämä tarinat on ryhmitelty aiheittain oksiin ja oksissa omenoihin.
Kilpailuun osallistui lähes 200 kirjoittajaa. Tarinapuussa on noin neljännes kaikesta tekstistä. Tekstiaines on valikoitu kuvaamaan imetystä mahdollisimman laajasti ja sitä on stilisoitu luettavuuden lisäämiseksi. Lähes kaikkia tekstejä on tiivistetty ja moni teksti on jaettu pieniin osasiin eri omenoihin.
Tarinapuu sisältää myös kirjoituskilpailun voittajatekstit, jotka on aiemmin julkaistu Imetyksen tuki ry:n kotisivuilla. Näistä osa on julkaistu kirjoittajan omalla nimellä. Muutamia Tarinapuun tekstejä on julkaistu aiemmin myös Imetysuutisia-lehdessä ja Imetyksen tuen koulutuksissa.

Tarinapuun tekijät

Tarinoiden kirjoittajina on suomalaisia äitejä, isoäitejä ja muutama isä.
Tarinat toimitti, tiivisti ja stilisoi Päivi Peltoniemi.
Tarinapuun alkuanimaation, visuaalisen ilmeen ja toiminnan on laatinut Riikka Käkelä-Rantalainen.

 

Tarinapuu löytyy osoitteesta: https://imetys.fi/tarinapuu/tp/tarinapuu.swf

Huom. Tarinapuu tarvitsee toimiakseen Flash Playerin.