Imetysviikon 2019 tapahtumat

Tervetuloa viettämään Vauvan päivää perjantaina 27.9. sekä Imetysviikkoa erilaisin tavoin ympäri Suomen 30.9.-6.10.2019!
Tapahtumien lisäksi myös ImetystukiChat ja Imetystukipuhelin päivystävät useana päivänä Imetysviikon ajan!
Kansallinen imetysviikon seminaari järjestetään Helsingissä tiistaina 1.10.2019. Seminaaria voi seurata myös etäyhteyden kautta.

Espoo
Vauvan päivänä pe 27.9. juhlimme yhdessä vauvoja Kauppakeskus Iso Omenan Chapple-tilassa, 2 krs. (Suomenlahdentie 1, 02230 Espoo) klo. 13-16. Tule tapaamaan Imetyksen tuen tukiäitejä ja muita lähialueen toimijoita ja nauttimaan Vauvan päivän ohjelmasta. Tapahtuma on suunnattu 0-2 vuotiaille, heidän perheilleen ja odottaville vanhemmille. Tapahtuman järjestää Olarin seurakunta ja Kirkko Espoossa.

Imetystukiäidit ovat tavattavissa maanantaina 30.9. klo 10-13 Jorvin sairaalan Perhepesän aulatiloissa. Tule juttelemaan imetyksestä!

Helsinki
Kansallinen Imetysviikon seminaari järjestetään Helsingissä tiistaina 1.10. Metropolia Ammattikorkeakoulun kampuksella Myllypurossa. Ohjelman ja ilmoittautumisen löydät täältä.
Seminaaria voi seurata etäyhteyden kautta. Linkki: https://connect.funet.fi/imetysviikko2019/

Vauvan päivänä 27.9. imetystukiäitejä tavattavissa leikkipuisto Mäkitorpassa Oulunkylässä aamupäivällä. Tukiäidit kertovat Imetyksen tuen toiminnasta ja heidän kanssaan voi myös tulla juttelemaan kaikista imetykseen liittyvistä asioista.

Ma 30.9. Imetystukikahvilan tapaaminen klo 9:30-11 Cafe Torpetissa, Huopalahden juna-aseman vieressä (Kauppalantie 48).

Thu 3.10. International Breastfeeding support group meets at House of Midwifes, Töölö at 10-12 a.m. (Kajanuksenkatu 4).

Ilmajoki
Imetysviikolla Maitokahvila MLL:n Perhetalo Aurinkoisessa (Könnintie 27B) ti 1.10.2019 klo 13-15. Keskustellaan imetysviikon teemasta “Vahvista vanhemmuutta – mahdollista imetys”. Olet lämpimästi tervetullut raskauden tai imetyksen vaiheesta riippumatta! Teeman mukaisesti myös aiheesta kiinnostuneet läheisesi ovat tervetulleita. Imetysaiheista tarjoilua. 😉

Janakkala
Janakkalan perhekeskuksessa (Tapailanpiha) on Vauvanpäivän tapahtuma, jossa on imetyspiste jolla tukiäiti päivystää klo 10-14, tervetuloa juttelemaan imetyksestä sen kaikissa vaiheissa ja kaikissa muodoissa. 

Kerava
Nyt on helppo paikka imettää. Tervetuloa kaikki ihastelemaan vauvoja ja viettämään hetki aikaa tukiäitien kanssa. Voit ottaa myös puolison, tukihenkilön tai kaverin mukaan. Tapaamme maanantaina 30.9. klo 10 Me-talolla Keravan kirjastossa.

Kotka
Kotka-Kymin seurakunnan järjestämä Vauvanpäivän tapahtuma torstaina 26.9. Kotkan seurakuntakeskuksessa klo 9.30-11. Tapahtumassa on mukana vauvojen ja vauvaperheuden kanssa toimivia tahoja Kotkasta. Ohjelmassa on myös vauvamuskaria ja satuhierontaa. Tukiäidit tavattavissa tapahtuman ajan.

Kuopio
Kuopion imetystukiryhmä ja Pohjois-Savon kätilöyhdistys järjestävät Imetysviikon kunniaksi Imetyspopupin Kuopion Matkuksessa lauantaina 5.10. klo 10-16.

Kuusamo
Tiistaina 1.10. klo 10.30 MLL:n avoimessa Perhepesässä jutellaan tukiverkoston merkityksestä Imetysviikon teeman mukaisesti. Perhepesä osoitteessa Airotie 2. Tilaisuus on kaikille avoin.

Kuusamon tukiryhmän tapaaminen torstaina 3.10 klo 17-18:30. Nilon kerhotilalla, osoitteessa Katekeetantie 1 C 14. Kaikki imettävät perheet ja he, joita imetys koskettaa ovat ryhmään tervetulleita.

Lahti
Lahden vauvaperhetoimijat järjestävät Vauvanpäivä -tapahtuman pe 27.9.2019 klo 11-14 osoitteessa Kirkkokatu 5. Ohjelmassa mm. Vauvamuskaria, vauvapilatesta, vauvahierontaa, värileikkiä ja valokuvausta. Imetyspisteellä on tavattavissa imetystukiäitejä Tervetuloa!

Imetysviikolla Perhetuvalla (Loviisankatu 14) tavattavissa imetystukiäitejä ti 1.10. klo 9-11.30. Tule rohkeasti juttelemaan!

Lappeenranta
Tule juttelemaan imetystukiäitien kanssa sinulle ajankohtaisista imetysasioista lauantaina 5.10.2019 kauppakeskus Iso-Kristiinaan, Lappeenrantaan. Jaossa materiaalia ja tietoiskuja, mahdollisuus tulla neulomaan pehmotissejä imetystukikäyttöön!

Mikkeli
Imetyskuvaus ti 1.10.2019. Tarkemmat tiedot mikkeli@imetys.fi

Koko perheen imetystuki-ilta ke 2.10.19 klo 17-19 perhekahvila Kotilossa (Maaherrankatu 36). Tervetuloa kaikki imettävät perheet imetyksen kaikissa vaiheissa keskustelemaan imetykseen liittyvistä iloista, suruista ja tunteista.

Nokia
Imetysviikon iltakahvila Nokialla torstaina 3.10.2019 klo 17-19, paikkana nuorisotila Nuksu (Välikatu 24). Tervetuloa imetysviikon iltakahvilaan. Voit tulla yksin, lapsesi kanssa tai koko perheen voimin. Hengähdä hetki, tapaa uusia ihmisiä tai tule kysymään imetyksestä. Myös odottajat ovat tervetulleita. Paikalla koulutettuja imetystukiäitejä. Pääset samalla tutustumaan Nokian Mammat ry:n toimintaan. Tapahtuma on maksuton ja paikalla kahvitarjoilu. Järjestäjinä Nokian imetystukiryhmä ja Nokian mammat.

Oulu
Imetystukiäidit tavattavissa Vauvaperhetapahtumassa Oulun pääkirjastolla 28.9. klo 10-15. Tapahtumassa mukana myös monta muuta vauvaperheitä tukevaa oululaista järjestöä ja toimijaa. Ohjelmassa mm. Nallesairaala ja satutunti. Vapaa pääsy!

Pori
Porissa järjestetään Imetysviikon kahvila sunnuntaina 6.10. klo 11-14. Paikkana on Naisten hyvinvointikeskus Olennaisen uudet tilat Porin keskustassa. Tapahtumassa on mukana erilaisia toimijoita, lisätietoja löytyy Facebookista . Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös pop-up -imetyskuvaus, lisätietoja tästäkin Facebookista.

Raisio
Perjantaina 27.9.2019 klo 9-13 vietetään vauvan päivää Raision srk-talolla (Kirkkoherrankuja 2), jossa tukiäiti tavattavissa tapahtuman ajan. Tapahtuman järjestää yhteistyössä usea taho, mm. Raision perhevalmentajat, Raision kaupunki, seurakunta, MLL. Tapahtuma on kaikille vauvaperheille, ja tänä vuonna erityishuomion saavat isät!

Rauma
Tervetuloa Raumalla järjestettäviin imetysviikon tapahtumiin!

Ti 1.10. Maitokahvila, tule pienen taikka ison imetykseen liittyvän ongelman kanssa. Olet tervetullut myös ilman ongelmaa vertaistuen pariin ❣️

To 3.10. Imetystukiryhmä kokoontuu yhdessä kantoliinailijoiden kanssa. Paikalla myös valokuvaaja, joka ottaa imetyskuvia hintaan 15€/2 käsiteltyä kuvaa. Paikalla myös äitien ja vauvojen hyvinvointiin perehtynyt yritys Olennainen kertomassa toiminnastaan. Tarjolla pientä purtavaa, sekä kahvilasta voi ostaa evästä.

Paikkana Cafe Tassula, Nortamonkatu 30. Paikka lapsiystävällinen, iso leikkipaikka sekä jääkaappi ja mikro.

Seuraa meitä Instagramissa  sekä Facebookissa.

Riihimäki
Vauvanpäivänä Inkilänhovissa järjestetään Vauvan päivän tapahtuma kaikille vauvaperheille! Tapahtuma alkaa klo 10. Paikalle saapuu alueen yrittäjiä, joiden toiminta on suunniteltu vauvoille. Tilaisuudessa esittäytyy myös Riihimäen kantovälinelainaamo ja muita alueen yhdistyksiä mukaanlukien Riihimäen imetystukiryhmä. Osoite on Inkiläntie 2.

Sotkamo
Sotkamon imetystukiryhmä kokoontuu imetysviikolla maanantaina 30.9.2019 klo 12-13.30 Sotkamon neuvolan tiloissa osoitteessa Keskuskatu 11.
Ryhmässä saat tukea, neuvoja ja vinkkejä imetyksen pulmiin. Paikalla voidaan keskustella ja jakaa ajatuksia vertaisten kesken ryhmässä esiin tulevista aiheista ja mahdollista on jutella myös kahden kesken tukiäidin kanssa. Tapaamiseen voi tulla myös jo raskauden aikana ja jutella odotuksista, toiveista tai muuten vain ajatuksista imetykseen liittyen. Isommat sisarukset, puolisot ja tukihenkilöt ovat myös tervetulleita mukaan tapaamiseen, vauvat ovat kunniavieraita. Imetystukiryhmässä kahvi/tee-tarjoilu.