Imetystukiryhmät

Imetystukiryhmät ovat epidemiatilanteen vuoksi tauolla. Tapaamiset jatkuvat, kun tilanne sen sallii. Voit kuitenkin osallistua ryhmätapaamisiin etänä. Ilmoittaudu mukaan Imetystreffeille täältä!

Imetystukiryhmä on odottaville ja imettäville vanhemmille tarkoitettu vertaistuellinen tapaamispaikka, jossa voi keskustella luottamuksellisesti kaikista imetykseen ja lapsiperhe-elämään liittyvistä asioista. Ryhmästä saa tarvittaessa tukea myös imetyksen pulmatilanteisiin.

Vauvat ovat kunniavieraita ja myös puolisot, tukihenkilöt ja isommat sisarukset ovat tervetulleita. Tapaamiset ovat maksuttomia.

Ryhmiä ohjaavat Imetyksen tuki ry:n imetystukiäidit. Tukiäiti on imetyskoulutuksen saanut vertaistukija, pienten lasten äiti jolla on myös omakohtaista kokemusta imetyksestä ja sen haasteista.

Olemme kiitollisia palautteesta! Jos sait tukea Imetyksen tuki ry:n imetystukiäidiltä, annathan palautetta saamastasi tuesta täällä.

Korona-ajan erityiskäytäntöjä imetystukiryhmissä:

  • Imetystukiryhmään osallistujien on huolehdittava riittävistä turvaväleistä.
  • Tapaamisiin tulee ilmoittautua etukäteen erillisellä lomakkeella. Näin ryhmien ohjaajat voivat huolehtia siitä, että ryhmäläisten määrä sopii varattuun tilaan niin, että turvaetäisyyksistä pystytään pitämään kiinni ja mahdollisissa altistustilanteissa pystytään nopeasti jäljittämään paikalla olleet ihmiset.
  • Tapaamisissa tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Osallistujien tulee pestä kädet usein saippualla, yskiessään ja aivastaessaan tehdä se kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan sekä välttää koskemasta paljain käsin kasvoja ja pintoja, joihin monet ihmiset koskevat (esimerkiksi ovenkahvat). Kättelyä ja halaamista tulee välttää.
  • THL suosittelee kasvomaskin pitämistä tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida pitää. Imetystukiryhmissä pyritään huolehtimaan turvaväleistä, mutta aina se ei ole mahdollista esimerkiksi niissä tilanteissa, joissa ohjataan imetysasentoa. Kasvomaskin käyttäminen on suotavaa ja ryhmissä on maskeja tarjolla kaikille halukkaille.
  • Ryhmien tapaamisissa ei toistaiseksi ole juoma- tai ruokatarjoilua. 
  • Tapaamisiin ei saa osallistua, mikäli itsellä tai samassa taloudessa asuvalla on flunssan oireita tai joku perheenjäsenistä on tartuntautilain mukaisessa karanteenissa koronavirusaltistuksen vuoksi. 
  • Voit perua osallistumisen ja jättää ryhmän väliin matalalla kynnyksellä ilman huolta.