Turku 2024 KEVÄT

Koulutamme uusia imetystukivanhempia keväällä 2024!

Imetyksen vertaistukijan koulutus järjestetään 13.3. – 11.4.2024. Koulutuksen lähipäivät ovat Turussa, Tyttöjen talon tiloissa.

Kurssi alkaa verkkokoulutuksena 13.3. ImetysAkatemiassa.
Kurssin ryhmäopetus järjestetään kahtena lähikoulutuspäivänä ja yhtenä etäkoulutusiltana:

la 23.3. klo 10-16 (Tyttöjen talo)
la 6.4. klo 10-16 (Tyttöjen talo)
ma 8.4. klo 17.30-19 (etäkoulutus)

Hakuaika koulutukseen 6.2. – 27.2.2024

ILMOITTAUTUMISLOMAKKEELLE

Imetyksen vertaistukijan koulutuksessa opiskelu

Koulutus sisältää itseopiskelua ImetysAkatemiassa sekä kolme kouluttajavetoista kurssitapaamista (lähi- ja etäopetus). ImetysAkatemia on imetyksen vertaistukijoiden oma, helppokäyttöinen verkkokoulutusalusta. Kun ilmoittautumisesi koulutukseen hyväksytään ja olet maksanut materiaalimaksun, saat tunnukset ImetysAkatemiaan, jossa kurssisi verkkokoulutus aukeaa kurssin ensimmäisenä päivänä klo 8.00.

Kurssille osallistuaksesi tarvitset läppärin tai pöytätietokoneen. ImetysAkatemia ei toistaiseksi toimi yhtä hyvin mobiililaitteilla.

ImetysAkatemiassa voit edetä omaan tahtiisi kurssin suoritusajan puitteissa. Koulutus on jaettu kahteen moduuliin, joista ensimmäinen opiskellaan ennen ensimmäistä lähikoulutuspäivää. Jälkimmäisen moduulin opiskelusisällöt aukeavat ensimmäisen lähikoulutuspäivän jälkeen, ja ne tulee suorittaa viimeiseen kurssipäivään mennessä.

Kurssin eri opetusmenetelmät tarjoavat monipuolisen paketin imetystietoa ja imetystukemisen taitoja. Perustason tietoa ja syventäviä sisältöjä opiskellaan ImetysAkatemiassa. Lähikoulutuspäivissä oma kokemus ja opitut tiedot jalostetaan käytännön imetystukemisen osaamiseksi. Lähikoulutuspäivät sisältävät imetystietoa, vuorovaikutusharjoituksia, keskustelua ja toiminnallista pienryhmätyöskentelyä. Kurssiin kuuluu myös chat-perehdytys, joka toteutuu Imetyksen tuen chat-alustalla ja Zoomissa.

Lähikoulutuspäiviin osallistuminen on pakollinen osa kurssia. Yhdestä tapaamisesta voi kuitenkin olla pois ja korvata osallistumisen kirjallisilla tehtävillä.

Vaikka ImetysAkatemian sisällöt ovat itseopiskelua, et ole kurssilla yksin. Kouluttajat ja Imetyksen tuen koulutuksista vastaava asiantuntija ovat kaiken aikaa taustatukena opiskelussa. Voit myös tutustua ja jutella kurssikavereiden kanssa kurssin keskustelualueella jo ennen ensimmäistä lähikoulutuspäivää.

Haluatko tietää lisää imetyksen vertaistukijan koulutuksesta tai vapaaehtoistyöstä Imetyksen tuessa?
Täältä löytyy lisälukemista!