Miten nopeasti treeni tehoaa?

Lantionpohjan lihasten harjoittaminen vaatii säännöllistä treeniä, ihan kuin mikä tahansa muukin lihasten harjoittelu. Syvällä olevissa lihaksissa tuntoaisti on erilainen kuin päällimmäisissä lihaksissa, joten lihasten aktivointia saattaa joutua opettelemaan jonkin aikaa, varsinkin jos niitä ei ole aiemmin treenattu.

Säännöllinen treeni on avain tuloksiin

Kärsivällinen ja pitkäjänteinen harjoittelu yleensä palkitaan ja harjoittelun tulokset saattavat muuttaa elämänlaatua todella radikaalisti, mm. selkävaivoista ja lirahduksista eroon pääseminen.

Säännöllisellä kuukauden-kahden harjoittelulla pitäisi saada jo tuloksia ja huomata vahvistumista lantionpohjassa mm. siten, että harjoittelu ja lihasten tunnistaminen on helpompaa. Lisäksi lantionpohjaa on helpompi ottaa arjen tilanteisiin mukaan, ehkä se osittain alkaa tapahtua jo automaattisesti.

Harjoittele arjen ohessa

Lantionpohjan harjoituksia kannattaa jatkaa, kun ne on saanut mukaan arkeen, sillä lantionpohjan lihakset, kuten kaikki muutkin lihakset, hyötyvät säännöllisestä harjoittelusta. Keskivartalon parempi kannattelu vähentää selkäkipuja ja helpottaa hyvän ryhdin ylläpitämistä. Vaihtele harjoituksia päivittäin, jotta lantionpohjan lihakset saavat erilaista harjoitusta.

Kun opit lantionpohjan harjoitukset, voit helposti tehdä ne arkiaskareiden lomassa. Esim. imetyshetki, tai aamuhetki, jos ehdit istahtaa alas toimii erinomaisesti lantionpohjan lihasten treenihetkenä. Harjoitukset voi tehdä myös sängyssä ennen nukkumaanmenoa.